Kerstmenu, eet smakelijk!

Kerstmenu, eet smakelijk!

Kerstmenu

VOORGERECHT : ERWTJES MUNT COCKTAIL MET KNOFLOOKSOLDAATJE

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 eetlepels olijfolie

400 gram fijne erwten (bevroren)

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels verse munt

80 gram zachte geitenkaas

1 sneetje volkorenbrood

1 teentje brood

Bereidingswijze

Verhit een lepel olijfolie in een pan en voeg de erwtjes toe. Laat de

erwtjes rustig ontdooien. Doe de erwtjes in een keukenmachine

en pureer de erwtjes tot er een smeuïge puree is ontstaan. Voeg

nu wat citroensap, versgemalen peper en fijngesneden munt toe.

Pureer de puree nogmaals. Schep de puree in een mooi glaasje

en garneer met stukjes zachte geitenkaas, versgemalen peper en

een muntblaadje. Snijd een knoflookteentje fijn en meng dit met de

olijfolie. Bestrijk het sneetje brood met de knoflookolie en rooster

het brood. Snijd het in repen en leg op het glaasje erwtenpuree.

 

HOOFDGERECHT: GEVULDE KALKOEN MET POMPOENSALADE

Ingrediënten (voor 4 personen)

75 gram gedroogde abrikozen

2 eetlepels gehakte pistachenoten

1 eetlepel honing

100 gram zuivelspread

4 kalkoenschnitzels

75 gram rucola

1 flespompoen

50 gram noten, zaden en pitten (bijvoorbeeld

hazelnoot, pompoenpit en zonnebloempit)

50 gram feta

1 eetlepel balsamico azijn

Bereidingswijze

Snijd de pompoen in blokjes. Kook de pompoen in 20 minuten gaar

en giet af. Rooster de noten, zaden en pitten in een droge pan bruin.

Maak een dressing van balsamico azijn, peper en zout. Was de sla

en leg blokjes pompoen erop. Besprenkel met de noten, zaden en

pitten, de dressing en verdeel de feta over de salade.

Leg de kalkoenschnitzels tussen twee plastic folies en sla er met

een koekenpan op tot de filets dun zijn. Hak de pistachenoten en de

abrikozen fijn. Meng dit met de zuivelspread en honing.

Beleg de kalkoenfilets met de crème en rol de filets op. Leg de

rolletjes in een ovenschaal met bakpapier en bak in een oven van

200 graden gaar. Keer de rolletjes halverwege om. Snijd de kalkoen

in plakjes en serveer. Lekker met zoete aardappelpuree

 

NAGERECHT: KWARKTAARTJES MET VERS FRUIT

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 vormpjes

4 blaadjes gelatine

125 gram gemengd fruit (diepvries)

1 eetlepel vanillesuiker

300 gram halfvolle kwark

Bereidingswijze

Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Leg een paar

vruchten apart voor decoratie. Pureer de vruchten met een lepel

suiker met een staafmixer en verwarm de vruchtenpuree in een

pannetje. Los in de vruchtenpuree de gelatine op. Roer de kwark

door de vruchtenpuree. Schep het kwarkmengsel in de vormpjes en

laat dit in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven. Stort de taartjes op

een bordje en garneer met de overgebleven vruchtjes.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.