Appel-Noten taart

Appel-Noten taart

Na het heerlijke avondje van sinterklaas gaan we ons weer voorbereiden op de heerlijke kerstavonden. Bij kerst denken we natuurlijk aan kerstbomen, gezelligheid en sfeer, maar ook aan ‘wat gaan we eten?’ Nee zeggen is natuurlijk ‘not done’ met de feestdagen. En om te voorkomen dat je door een schuldgevoel of behoorlijke after diner dip niet met volle teugen kan genieten, helpen we je graag met lekkere en gezonde kerst recepten. Hier vast een ideetje voor bij de koffie.

Een heerlijke appel-noten taart!

Wat heb je nodig:

Voor de bodem:

    150 gr hazelnootmeel, 150 gr havermeel

150 gr grasboter, 1 ei

Optioneel 50 gram kokosbloemsuiker

Voor de vulling:

1 kilo elstar appelen

4 el ongezoete appelmoes

flink wat kaneel naar smaak

Voor de garnering kokos rasp

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven op 180 graden. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed het met je handen tot een deegbal. Vet een medium springvorm in en bekleed dit met het deeg. Bak de bodem ongeveer 15 minuten op 180 graden en laat iets afkoelen. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes. Meng dit met de appelmoes en doe er flink wat kaneel doorheen. Doe de vulling op de bodem en bak nog eens  20-25 minuten. ( let op dat de appels niet verbranden, doe er desnoods op het einde wat aluminiumfolie overheen) Laat de taart iets afkoelen en maak het af met wat kokosrasp. Eet Smakelijk!

 

(bron; Carola van Bemmelen)

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.