Groentensoep

Groentensoep

Ingrediënten voor een flinke pan vol:

  • 2 uien
  • 3 paprika’s (pick your favourite colors)
  • 1 winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 blokjes groentebouillon

Kruiden:

  • Peper
  • Oregano
  • Eventueel wat chili om het extra spicy te maken
  • Geen zout!

Bereiding groentesoep:

1. Snij alle groenten in kleine stukken;

2. Fruit eerst de ui in olijfolie in de soeppan. Zorg er altijd voor dat de olie goed heet is;

3. Voeg de rest van de groenten toe en laat een paar minuten garen in de pan;

4. Voeg het blik gepelde tomaten toe;

5. Voeg twee liter water met twee bouillonblokjes toe en roer goed door (zie foto bovenaan deze blogpost);

6. Breng alles aan de kook en laat in totaal 15 à 20 minuten koken;

7. Voeg de kruiden toe. Ik vind een beetje chilipeper lekker voor wat spice. Roer alles goed door.

8. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer totdat alles fijn is. Pas op, het is kokende soep, dus let op voor hete spetters.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.