Hoe je metabolisme zorgt voor meer energie

Hoe je metabolisme zorgt voor meer energie

Metabolisme wat is dat eigenlijk?

          Metabolisme is simpelweg  je stofwisseling. Een veel gehoord probleem is,  “ik heb gewoon een trage stofwisseling dus ik val moeilijk af,” vervolgens begin je aan een of ander crashdieet of volg je een van de o zo vele hypes, gaat intensief sporten om het gevecht tegen de kilo’s aan te gaan, zonder er eigenlijk bij stil te staan of het wel bij je past en erger nog wat de gevolgen ervan kunnen zijn.Want wordt je metabolisme daar nu wel zo blij van? Hoe zorg je nu dat je op een gezonde manier af kan vallen waarbij rekening gehouden wordt met je metabolisme?

 

Afvallen door je metabolisme te verhogen

Het klopt inderdaad wanneer je een trage stofwisseling hebt (metabolisme) dat afvallen een lastig verhaal wordt. Je vetverbrandingscapaciteit is namelijk in grote mate afhankelijk van je metabolisme. Veel diëten houden hier helaas weinig rekening mee en werken vaak averechts. Je houdt vaak te veel rekening met calorieën. Je neemt minder calorieën of caloriearme voeding waardoor je dus minder energie binnenkrijgt en dus niet aankomt. Maar je leest het goed, caloriearme voeding = minder energie, je valt in eerste instantie wel af maar op een gegeven moment wordt het lastig en staat het stil of je houdt het niet langer vol. Je metabolisme vertraagd, waardoor je dus minder energie en minder vet verbrand. Je lichaam gaat compenseren om de motor toch draaiende te houden en dit gaat vaak ten koste van bijv. spiermassa. Dus wil je je metabolisme verhogen, zorg dan voor voeding en niet voor vulling.

Hoe kan ik mijn metabolisme beïnvloeden?

Factoren als geslacht, leeftijd, voeding, leefstijl hebben invloed op je metabolisme, maar ook je hormoonhuishouding en erfelijke aanleg hebben invloed. Bij het ouder worden vertraagd je metabolisme dus daar kunnen we niet zoveel aan veranderen. Maar gelukkig kunnen we altijd nog wel zelf bepalen wat we eten en hoe we leven en daarmee kunnen we wel degelijk ons metabolisme beïnvloeden. Je lichaam is altijd aan het werk, 24 uur per dag om je voeding om te zetten naar energie. Je maag, darmen, lever, nieren, pancreas, bloed, spieren en cellen doen mee aan dit proces. Om je metabolisme te versnellen/ beïnvloeden/ in balans te brengen is het dus raadzaam om je lichaam te voeden met het geen wat het nodig heeft.

Wat is het voordeel van een goed werkend metabolisme?

We weten nu dat het verhogen van je metabolisme ten goede komt om vet te verbranden en dus om af te vallen. Maar dat is niet het enige. Het regulieren van je metabolisme heeft ook een positiever werking op: Een betere stoelgang, je hebt minder last van een opgeblazen gevoel, je hormoonhuishouding komt meer in balans. Hier worden veel processen in het lichaam blij van als: Betere stemming, meer energie, menstruatie/overgangsklachten nemen af, betere concentratie etc. Voeding wordt makkelijker opgenomen en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Overtollige voedingstoffen worden minder snel opgeslagen als vet. Je hersenen en je lichaam communiceren beter, hierdoor voel je je mentaal en fysiek beter.

Het Metabolic Balance programma kan je hier verder bij helpen. Dit programma is erop gericht om je metabolisme te reguleren/verhogen, zodat je lichaam beter in staat is om vet te verbranden. Aan de hand van een bloedonderzoek, uitgebreide intake en body check, wordt er een persoonlijk voedingsplan opgesteld. Het voedingsplan is op die manier helemaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam en zorgt er dus voor dat niet alleen jouw metabolisme, maar ook je hormoonhuishouding gereguleerd wordt.

Kortom een gezonde boost voor lichaam en geest!

                Wil je meer informatie? Vul hier het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Mailen kan ook naar info@andreaklaver.nl of  bel 06-11483379 en maak vandaag nog een afspraak!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.