Kerst inspiratie

Kerst inspiratie

3x Carpaccio

Een makkelijk, gezond en lekker recept. Carpaccio doet het altijd goed met de kerst.

Wil je toch wat variatie? Bij deze.

Eet smakelijk!

 

Zalmcarpaccio met roomkaas

 

Wat heb je nodig:

2 sneetjes brood

200 gr gerookte zalm (in dunne plakjes)

50 gr pijnboompitten, licht geroosterd

rasp en sap van 1 citroen

paar takjes dille, fijngehakt

2 flinke eetl roomkaas naturel

Zwarte peper en zeezout

4 eetl olijfolie

handje vol waterkers

2 teentjes knoflook

1 eetl kappertjes

 

Snijd de korstjes van het brood en snijd de rest in vierkantjes. Verhit ongeveer 2 eetl olijfolie in een koekenpan. Snijd de knoflook in schijfjes en bak eventjes in de olijfolie totdat ze bruin kleuren, haal ze daarna uit de pan. Bak de blokjes brood in de olijfolie met knoflook smaak krokant. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.

Leg de plakjes zalm mooi op een bordje. Pers of knijp de citroen uit en besprenkel de zalm hiermee, hierdoor gaat de zalm ‘garen’. Doe de citroenrasp in een kom. Hak of sla ongeveer 30 gr pijnboompitten fijn (mogen best nog wat grove stukken zitten) en roer samen met de dille door elkaar. Roer de roomkaas er door en breng op smaak met wat peper en zout.

Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en zout. Schep een mooie schep van het roomkaas mengsel in het midden van de zalm. Verdeel wat waterkers, de knoflook croutons, kappertjes en overgebleven pijnboompitten er om heen.

 

 

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

Wat heb je nodig

8 plakjes dungesneden carpaccio
50 gr sla
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
Paar blaadjes verse basilicum
2 eetl geraspte parmezaanse kaas

Truffelmayonaise:
1 eidooier
1 theel mosterd
1 eetl witte wijnazijn
150 ml lijnzaadolie
1 a 2 eetl olijfolie met truffelaroma
peper en zout

Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes lijnzaadolie toe en mix deze beetje bij beetje er bij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde er door.

 

 

Rosbief carpaccio met citroenmayonaise

Wat heb je nodig

200 gr rosbief, dun gesneden

50 gr rucola

100 gr zongedroogde tomaten

1 citroen

3 eetl mayonaise

2 eetl walnoten, grof gehakt

2 eetl parmezaanse kaas snippers

 

Rasp de citroen en pers een helft van de citroen uit. Meng het citroensap en de rasp door de mayonaise. Verdeel de rosbief over 4 borden. Leg een handje rucola in het midden. Verdeel de gedroogde tomaatjes er over. Besprenkel met de citroenmayonaise en bestrooi met de walnoten en parmezaanse kaas snippers.

(bron; leuke recepten)

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.