Noodlesoep met paddenstoelen

Noodlesoep met paddenstoelen

“Herfst, het wordt kouder,

de bladeren vallen van de bomen,

maar deze soep houd je lekker warm”

 

 

 

Noodlesoep met paddenstoelen

Wat heb je nodig:

1 prei

100-125 gram paddenstoelen

50 gram bruine rijst of boekweit noodles

1250 ml groente – of kippen bouillon

1 rode peper

1 stukje verse gember

1 flinke teen knoflook

3 scheuten sojasaus

1 scheutje rijst of appelazijn

2 el extra vierge olijfolie

 

Hoe maak je het klaar:

Snijd de gember, knoflook en rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten voor een milde soep. Verhit de olijfolie in een soeppan en doe de knoflook, rode peper en gember erbij. Snijd de prei in ringen en doe in de pan. Snijd de paddenstoelen in plakjes en voeg als laatste toe, bak even kort aan. Doe de groente bouillon en sojasaus erbij en breng aan de kook. Wanneer het water kookt, kan je de noodles erbij doen (houd de aanwijzingen op de verpakking aan). Als ze bijna gaar zijn haal je de pan van het vuur en voeg je een scheutje azijn toe. Serveer met de in ringen gesneden lente-ui.

(bron. Juglen Zwaan)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.