“Ontbijt” cake

“Ontbijt” cake

 Dit recept is een van mijn favorieten. We noemen het voor het gemak even “ontbijt” cake, omdat het een gezonde variant is van ontbijtkoek. Het is niet alleen lekker en makkelijk om te maken, maar ook nog eens veelzijdig. Lekker als ontbijt, bij de koffie/thee of als verantwoord tussendoortje. Ook valt het erg in de smaak bij kinderen, dus makkelijk voor in brooddoos. En je kan er eindeloos mee variëren. Meng er bijvoorbeeld wat (ongebrande en ongezouten) noten, zaden en krenten doorheen, om zo je eigen versie te maken.

Eet smakelijk!

Wat heb je nodig

 1 eetlepelkokosolie (niet gesmolten) of roomboter, 2 flinke eetlepels
(griekse of volle) yoghurt, 4 eieren, 1 eetlepel honing, 1 flinke theelepel baking soda
en 1 eetlepel koekkruiden of speculaaskruiden

Hoe makkelijk kan het zijn;

Doe de boekweit en amandelmeel, palm suiker, kaneel/koekkruiden en de baking soda in een kom. In een andere kom meng je de eieren met de yoghurt, de kokosolie of roomboter en de honing en je mixt dit luchtig met een handmixer.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je bakblik met bakpapier. Hang nu de zeef boven de kom met het luchtige eimengsel en zeef het meelmengsel erboven. Meng dit goed door elkaar met een spatel. Doordat je het meel door de zeef haalt wordt de cake extra luchtig. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze direct in de oven. Bak de ‘ontbijtcake’ in ongeveer 50 minuten gaar en laat het afkoelen op een rooster. Bewaar het in een stukje aluminiumfolie of vries het in.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.